Spring til indhold

Eneste STX med
SPORTSLINJE og ELITE+

Find din retning

AGS-elever har vundet stafetløbet over Sønderborg Statsskole og Det Blå Gymnasium

SPORTSLINJEN på AGS. Med ELITE+

AGS er det eneste STX-gymnasium i Sønderborg med SPORTSLINJE. Det betyder dobbelt så meget idræt i dit skema med dine klassekammerater hver uge.

Vi har to haller og et stort udendørsområde med bl.a. beachvolley og basket, og så samarbejder vi med Idrætshøjskolen Sønderborg.

Hvis du er eliteudøver, har vi desuden en særlig ELITE+pakke til dig!

Scienceelev med reagensglas

Science i verdensklasse

Du får mere og bedre science på AGS.

Blandt andet har vi vores eget professionelle observatorium, som du kan få adgang til at styre hjemmefra på din computer!

Derudover har vi fødevarelab, sciencehus og samarbejde med flere lokale virksomheder.

Samfundsfagselever i pænt tøj på trappe

Det skal give mening for dig!

På AGS har vi ofte besøg af af spændende gæster, der kan koble almindelig undervisning sammen med virkeligheden.

Eller kunne du tænke dig at være med i Det Europæiske Ungdomsparlament, hvor du kan møde andre unge fra hele verden med samme interesser - fx den grønne omstilling?

Pige, der synger i band

Musikken i dit liv

Spiller du et instrument, eller synes du bare, musik er fedt?

I musikklasserne på AGS kan du opleve et helt særligt sammenhold i klassen. Vi tilbyder et levende musikmiljø i trygge rammer, der styrker din evne til at turde at stå frem.

Her kan du spille i bands, synge i skolekoret og låne øvelokalet, når det passer dig!

Elever i Nice

Sprog åbner din verden

Lige meget hvad du en dag skal arbejde med, bliver sprog og formidling nogle af dine vigtigste redskaber.

På AGS vælger du selv, om du udover engelsk vil lære tysk, spansk eller fransk, men uanset hvad du vælger, lukker du døre op til en helt ny verden, du kan bruge nu og i fremtiden.

Skal du starte på AGS efter sommerferien?

Information om studiestart 2024

Hvis du skal starte på AGS efter sommerferien, kan du finde flere informationer her.

Læs velkomsthæftet her

Et moderne gymnasium

Se billederne af AGS her

AGS er nyrenoveret i 2023. De bærende ideer i gymnasiets indretning er stadig et tydeligt fokus på fællesområderne og den moderne pædagogik. Her kan du se og læse mere om alle faciliteterne.

Se billederne af faciliteterne på AGS

Store udvidelsesplaner på AGS

AGS College: Frihed og fællesskab i din gymnasietid

Forestil dig dine tre gymnasieår kombineret med frihed, fællesskab og fantastiske rammer! AGS vil gøre de tre gymnasieår endnu mere mindeværdige med et helt nyt kollegium, ikke kun for elever i Region Syd, men i hele Danmark og Nordtyskland.

Se de flotte illustrationer af byggeplanerne

Kunne du tænke dig at arbejde sammen med andre europæiske unge?

Erasmus+

Som elev på AGS kan du og din din klasse blive en del af Erasmus+-projekterne, hvor I samarbejder med andre europæiske unge om fremtidens udfordringer inden for bæredygtighed, klimaudfordringer, demokratisk medindflydelse, ligestilling og meget mere!

Læs mere om Erasmus+ her

Læs brochuren med de mange forskellige fags tilbud

Gratis tilbud til grundskolelærere

Som grundskolelærer har du nu mulighed for at booke et eller flere undervisningsmoduler på AGS, når det passer dig og din klasse. Emnerne kan indgå som en del af grundskolens læreplaner. Tilbuddet er selvfølgelig gratis, og niveauet er tilpasset klassetrinnet.

Læs mere om undervisningstilbuddet her

Sociale Medier

Følg os på SoMe

Pssst, du kan også finde os på Snapchat her: ags6400

AGS top 5

Her er fem ting, der kendetegner en stx-uddannelse på AGS. Du er altid velkommen til at tale med en studievejleder, hvis du vil vide mere, fx om uddannelsen passer til dine ønsker og krav.

AGS har den perfekte størrelse til et gymnasium. Masser af venner, spændende valgfag på tværs af klasser og mulighed for at samle alle ansatte og elever i vores store kantine, fx til fællessamlinger. Det ses også på vores elevtrivselsmålinger, hvor vi ligger helt i top.

Se filmene om AGS her

Science i verdensklasse med eget professionelt observatorium, eneste stx med idræt, levende samfundsfag, gang i musikken og gode resultater på sprogholdene. Her får du både de fleste og de bedste kort på hånden til din fremtid.

Prøv studieretningsvælgeren her

AGS er indrettet, så det er rart at være sammen. Her er nyrenoverede fællesområder med forskellige sofasystemer til gruppearbejde, stillerum til fordybelse og diskussionsforum til klassedebatter. Musiklokalerne og fitnessrummet er også nyistandsat, og vi har desuden opdateret vores to store idrætshaller, der er bygget sammen med gymnasiet, så du får de bedste rum til at dyrke sport, både ude og inde.

Se billederne af skolens flotte faciliteter her

Lærerene og skolens øvrige personale er her for at hjælpe dig med at få tre spændende og lærerige år, der ruster dig bedst muligt til fremtiden og hjælper dig med at afklare, hvad du gerne vil. Derfor har vi også studievejledere, mentorer, læse- og matematikvejledere, der altid har tid til at tale med dig.

STX giver dig adgang til flest videregående uddannelser, og på AGS synes vi, at din studentereksamen skal give mest mulig mening for dig. Derfor kobler vi gerne det teoretiske med det praktiske og verden udenfor, hvilket betyder mange ekskursioner, besøg udefra og samarbejde med lokale institutioner og virksomheder.

Mød eleverne

Elev Anne Nissen

Anne Moos Nissen

Studieretning: Matematik, fysik og kemi

"Som de fleste nok ved, er gymnasiet perfekt indrettet til de naturvidenskabelige elever - men det vigtigste for mig er nok, at lærerne er så gode til at forklare tingene. Det giver en god fornemmelse at mærke, at man fagligt er godt med."

Idrætseleven Casper

Casper Fink

Studieretning: Sportslinjen

"Det er superfedt, jeg i så høj grad kan blande idræt med mine andre gymnasiefag på idrætsstudieretningen. Det er jo både, fordi man har mere idræt i skemaet på AGS, men også fordi de andre fag tones efter det."

"Min idrætsklasse prioriterer at være sammen. Der er et virkelig godt sammenhold, hvor vi tit laver mange ting sammen."

Musikeleven Signe Geilager

Signe Geilager

Studieretning: Musik, engelsk

"For mig er det bedste ved musiklinjen to ting. For det første, at vi har et enormt hyggeligt og inspirerende undervisningsmiljø, uden at det på nogen måder bliver fjollet og useriøst. For det andet, at den musik, vi beskæftiger os med i undervisningen, ofte er den samme, som jeg selv hører og er interesseret i."

Nyheder

Følg med i livet på AGS.

Se alle nyheder her

Udgivet den

Dimission 2024 – se billederne

Se billederne fra Dimissionen 2024 med indmarch, elevtaler, musik, rektortale og overrækkelse af eksamensbevis.

Udgivet den

Student 2024 – se billederne

Se billederne af årets studenter her.