Spring til indhold
Billede af flag

AGS bag ny undersøgelse af sprogundervisningen i udskolingen

Som led i det igangværende udviklingsarbejde og øgede fokus på sprogundervisningen på Alssundgymnasiet Sønderborg, har gymnasiet i samarbejde med bl.a. Global House – Vidensby Sønderborg iværksat og gennemført en undersøgelse af grundskoleelevernes forhold til sprogundervisningen i udskolingen.

Formålet har været at undersøge, hvordan eleverne og deres lærere i 7.-, 8.- og 9.-klasse oplever og vurderer undervisningen i engelsk og tysk. Gymnasiet har igangsat undersøgelsen på baggrund af den nationale tilbagegang i antallet af studenter med sproglig studieretning og sprogfag på A-niveau. AGS håber, at undersøgelsen kan være med til at skabe bedre brobygning mellem folkeskolen og gymnasiernes sproglige studieretninger og sprogarbejde generelt. Projektet er støttet af Børne- og Undervisningsministeriets pulje til styrkelse af 2.-4. fremmedsprog 2019/2020.

rapporten, som du kan læse ved at klikke her, undersøges det bl.a., hvad eleverne synes om sprogundervisningen, og hvordan den kan forbedres – med særligt fokus på engelsk og tysk.