Spring til indhold
AGS-elever til Model European Parliament.

AGS-elev fortæller om det danske velfærdssystem i Model European Parliament

Isabella Knudsen er elevrådsformand på AGS og en del af en større dansk delegation, som i denne uge er i Potsdam til Model European Parliament-konference.

Isabella repræsenterede Danmark som ”Head of Delegation” i sin åbningstale, hvor hun præsenterede det danske velfærdssystem og foreningsliv for de øvrige europæiske delegerede.

Med fra AGS er også Mads Christian Dominic og Anastasiia Baga fra b23-klassen. Eleverne skal være i Potsdam med den danske delegation i hele ugen, hvor de skal debattere bæredygtig vækst, miljø og ungdomsnetværk.

”Model European Parliament” er et forum for gymnasieelever, hvor man udarbejder og debatterer politiske resolutioner på samme måde som i Europa-Parlamentet. MEP udarbejder fx også resolutioner, der kan sendes til afstemning i Det Europæiske Ungdomsparlament.

Formålet med MEP er at uddanne unge gymnasieelever om europæisk politik og samarbejde, så de får indsigt i de politiske problemstillinger, der debatteres i Europa-Parlamentet, samt at inspirere til samarbejde på tværs af landegrænser.

Turen bød desuden på derudover på flere sociale aktiviteter, hvor der var mulighed for at møde andre europæiske unge i mere uformelle rammer.

MEP har tidligere været afholdt i Sønderborg og København. Du kan læse mere om Model European Parliament deres hjemmeside.

 

AGS-elever til Model European Parliament.
AGS-elever til Model European Parliament.