Spring til indhold
Franskelever med lærer

AGS-elever vandt endnu en sprogpris

Tidligere på året var det tyskelever, der stod øverst på præmiepodiet, og nu har også franskeleverne fra AGS udmærket sig. I år deltog de nemlig i den kreative sprogkonkurrence Dyrk Sproget.

Konkurrencen går ud på at formidle et tema til andre gymnasieelever i Frankrig – selvfølgelig på fransk. Årets temaer var bl.a. madkultur, fritid og klima, og der var skarp konkurrence i deltagerfeltet, der bestod af både begynder- og fortsætterelever fra 50 gymnasier i hele Danmark. Alligevel var begynderholdet vf22fr dygtige nok til at få en 3.-plads i konkurrencen for deres bidrag.

Fransklærer på AGS, Maria Vallentin Christensen, er naturligvis stolt af sine elever, som oven i købet også fik følgende flotte udtalelse med sig:

Videoen er veloplagt og godt fundet på. Eleverne ”opfører” et ugentligt tv-program med reportere i felten og fylder dermed indhold i et kendt format; det viser den klare ide. Ved hjælp af interviews og forklaringer foran en tavle italesættes ligheder og forskelle mellem Frankrig og Danmark, når det handler om den grønne omstilling. Det viser, at eleverne har sat sig godt ind i de franske forhold. Ja, ”quel voyage”, som der siges til sidst! Det er fint, at elever med fransk som begyndersprog kan nå dette niveau. Og studieværterne er gode skuespillere! 

Stort tillykke til de glade vindere, der vandt en NCFF-sweatshirt samt en tur i biffen. På billedet ses fra venstre: Jens Vindel Thomsen (ms22), Emilia Honorata Jawor (c22), Felix Girard Madsen (c22), Jonas Saaby Fredholm (d22) samt deres fransklærer, Maria.

Se deres konkurrencebidrag her.