Spring til indhold
AGS opfører Disneys High School Musical

AGS puster nyt liv i musicalen med licens fra Disney

Musicalgenren på Broadway er mere end 100 år gammel, men i går viste eleverne på AGS, at den er sprællevende. Med sang og dans, der strålede om kap med humøret, opførte de en fortolkning af Disneys High School Musical foran en både udsolgt og begejstret sal.

Troy (Micas Doktor, 3. g) og Gabriella (Anne Cathrine Petersen, 3. g) mødte hinanden i en karaokeduet til en nytårsfest, og pludselig står de nu overfor hinanden igen, da Gabriella begynder på Troys high school. Der er romantik i luften, men ikke alt er liv og glade dage, for gymnasiet er ligesom mange andre opdelt i grupper, der ikke altid kommer godt ud af det med hinanden: de sportsinteresserede, de boglige og musicalfansene. Troy spiller på skolens basketballhold, hvorimod Gabriella er mest til naturvidenskab og matematik. Alligevel vover de at stille sammen op til audition til skolens musical, og det er der mange, der ikke er tilfredse med. Og så er banen kridtet op til intriger, uenigheder og interne kampe, før musikken igen kan spille.

Eleverne på AGS har siden november selv lavet scenografi, øvet sange og undervist i den dansekoreografi, der skal til for at få den helt rigtige amerikanske high school-stemning op at stå. Et samarbejde, der bestod af elever og lærere fra alle fag og studieretninger. Lærer i oldtidskundskab og engelsk Sandra Vestergård stod bag instruktionen, billedkunst- og designlærer Troels Schink hjalp eleverne med at sætte scene, mens musik- og engelsklærer Yavar Askari ledte skolens mange musikalske elever. På trods af både kort øvetid og de mange år siden, der sidst har været musical på AGS, forløb hele aftenen uden problemer og til stor begejstring for de fremmødte tilskuere, hvis reaktioner som ”flot” til ”fantastisk” fløj gennem luften, da den sidste sang var sunget.

Opførslen af High School Musical markerede også tilbagekomsten af musicaltraditionen på AGS, der har ligget stille i en årrække, men nu genindføres i forbindelse med musikstudieretningen, der har mærket stor fremgang de sidste fire år på AGS.

”Det optager selvfølgelig nogle af skolens ressourcer blandt både elever og lærere, når så stor en opsætning skal planlægges fra start til slut, men jeg synes, det er alle pengene værd,” siger skolens rektor Jeppe Kragelund.

”Det er simpelthen guld værd for hele skolen, at der igen er et sprællevende musikmiljø på AGS. Og jeg er også meget stolt over, hvor hurtigt og flot alle har løftet opgaven, selvom det var helt nyt for mange af dem. Det, som kun varer et par timer på scenen, har altså kostet hjerteblod, dansesved og måske endda lidt bevægede tårer at frembringe. Det er ikke mindst begivenheder som denne, der gør mig stolt af at være rektor på AGS.”

De eftertragtede og ikke så let opnåelige rettigheder til at opføre et show fra Disney har også begrænset licensen til en enkelt forestilling, så på trods af den ekstremt store efterspørgsel på billetter kan AGS desværre ikke tilbyde ekstraforestilling – men er til gengæld klar om to år til et helt nyt musicaleventyr. For nu er traditionen tilbage.

Se billeder fra musicalen her.