Spring til indhold
AGS og ETF logo

AGS skaber interesse for naturvidenskaben

En årlig konkurrence, hvor unge dyster om at udvikle det bedste innovative STEM-produkt. Det er et af tre nye tiltag, som AGS er blandt initiativtagerne til, og som skal inspirere unge til at vælge en STEM-uddannelse, altså en uddannelse inden for enten Science, Technology, Engineering eller Mathmatics.

Det er Alssundgymnasiet Sønderborg, Rosborg Gymnasium og HF, Fredericia Gymnasium samt Middelfart Gymnasium og HF, der sammen med organisationen Engineer The Future – ”Danmarks teknologiske alliance” – vil skabe en koordineret indsats for mere opmærksomhed om de naturvidenskabelige fag.

Aktiviteterne er gjort mulige efter en bevilling på 798.000 kr. fra Region Syddanmark, der skal bidrage til en mere motiverende STEM-undervisning på regionens gymnasier. Det fortæller Jeppe Kragelund, rektor på AGS, der lægger vægt på behovet for en sammenhængende satsning.

”En aktivitet alene rykker sjældent ved de unges motivation. Derfor har vi haft et ønske om at lave en systematisk og koordineret indsats, der kontinuerligt skal bidrage til at højne elevernes interesse for STEM-verdenen,” udtaler han.

Andre aktiviteter i projektet indbefatter bl.a. karriere-læringsspil og hjælp til den svære snak om studievalg og karrieremuligheder.