Spring til indhold
AGS-elever til DM i ultimate

AGS til finalestævne i ultimate-DM

AGS-elevernes ultimatehold kom med en 1.-plads i bagagen fra den indledende kvalifikationsrunde i Gymnasie-DM, så forventningerne var høje til finalestævnet i Herning, der blev afholdt for nylig.

Den øverste podieplads blev det dog ikke til denne gang, men til gengæld kan eleverne være stolte af at slutte i top-5 i Danmark og tilmed efter at have været marginaler fra at spille sig blandt de sidste fire.

Regnen var massiv og vedvarende under de hæsblæsende kampe, men humøret til gengæld lige så højt, og der blev leveret mange fine opspil og lækre scoringer med discen.

Ultimate er en holdsport, hvor to hold spiller mod hinanden om at opnå flest point. Der spilles med en disc lavet af plastic, som måler 27 cm i diameter og vejer 175 gram. Banen har en målzone i hver ende, som det også kendes fra amerikansk fodbold. Man scorer et point ved at gribe discen i modstanderens målzone.

Hvert år afholder Gymnasieskolens Idrætslærerforening (GI) et officielt Danmarksmesterskab i ultimate for gymnasiehold. Mesterskabet afholdes i starten af hvert skoleår med en lokal indledende runde, hvorfra de bedste hold kvalificerer sig til et finalestævne.

AGS-elever til DM i ultimate