Spring til indhold
Elev løber i mål

AGS vandt stafetløbet for byens gymnasier

Alssundgymnasiets 43-årsfødselsdag blev traditionen tro fejret med en alternativ skoledag, hvor skemaet udelukkende bød på festlige aktiviteter.

En af dem var det årlige stafetløb, hvor byens gymnasieskoler konkurrerer i et 6 x 1,2 km langt stafetløb rundt om skolen. I år blev løbet grundet coronasituationen livetransmitteret af DKsyd, så alle elever og lærere kunne følge med på skærme i klasserne.

Nogen stor spænding om resultatet blev det dog ikke til, for fra begyndelsen satte AGS sig sikkert på førstepladsen. Seks deltagere, tre drenge og tre piger, fra hhv. AGS, Statsskolen og Det Blå Gymnasium skulle bringe depechen rundt på stierne, der omkranser Alssundgymnasiet, og samtlige seks AGS-løbere sørgede for at bringe stafetten først over målstregen, så der reelt aldrig herskede tvivl om resultatet. 3. g’eren Daniel Fievé Eskesen var sidste mand på ruten og løb ca. 18 minutter efter løbets start over målstregen akkompagneret af et kæmpe jubelbrøl fra tilskuerrækkerne. Efter ham fulgte Statsskolen på andenpladsen og Det Blå Gymnasium som nummer tre.

Alle skolernes løbere blev efterfølgende hyldet af AGS-eleverne, der havde taget opstilling på gymnasiets store græsplæne (i coronareglementeret klasseinddeling). Her ønskede både Idrætslærere og rektor tillykke og takkede for deltagelse og god sportslige optræden fra alle gymnasier. AGS har siden 2017 været det eneste almene gymnasium i Sønderjylland, der kan tilbyde en studieretning med idræt, hvilket har tiltrukket mange sportsinteresserede elever.