Spring til indhold
Elever i hoodies foran indgang

Alssundgymnasiet igen valgt af mange studieegnede elever

Årets søgetal på AGS blev lige så pænt som sidste år, hvilket betyder, at stx-gymnasiet med den unikke idræts- og scienceprofil endnu engang kan byde velkommen til fire nye klasser til august.

Mange andre af landets gymnasier oplever i disse år tilbagegang på deres stx-uddannelser, og ikke mindst i det lys er rektor Jeppe Kragelund meget positiv over årets tal.

Kvaliteten er det vigtigste

”På trods af, at ungdomsårgangene bliver mindre og mindre i Sønderborg Kommune, holder vi fast i samme antal klasser, hvilket selvfølgelig er positivt. Men det er langt fra det vigtigste,” fortæller rektor Jeppe Kragelund og fortsætter:

”Vi har en unik profil på AGS, der gør, at nogle af områdets mest studieegnede elever søger os. De er kendetegnet ved både at kunne lide at gå i skole og at deltage i gymnasiets mange sociale tilbud. For os er det det vigtigste, og det påvirker klart vores undervisning positivt. De unge, som søger os, skal have en kvalitetsuddannelse med det bedst mulige faglige tilbud kombineret med et rigt og givende ungeliv. Dermed kan vi sende dem bedst mulig videre i livet – en opgave, vi på AGS har været stolte af at have bidraget til Sønderborg med i nu snart 50 år.”

Elevprofilen på Alssundgymnasiet bakkes op af Gymnasieskolerne Lærerforenings nye undersøgelse af, hvordan regeringens planer om at hæve adgangskravet til 6 på de gymnasiale uddannelser vil påvirke elevoptaget på de enkelte skoler. Her ses det, at AGS ville blive ramt markant mindre end Region Syds øvrige gymnasier.

Resultaterne fra undersøgelsen kan ses her: https://gymnasieskolen.dk/articles/skoler-kan-miste-35-af-eleverne-med-karakterkrav-se-hvordan-din-skole-rammes/

Fremtiden byder på endnu flere elever

Derudover vil AGS i øvrigt gå en fremtid i møde med endnu flere elever – bare ikke kun fra nærområdet. Når AGS College står færdigt i 2026, er det stærke gymnasietilbud nemlig bredt ud til hele landet og Nordtyskland med.

”AGS får et helt unikt uddannelsestilbud til unge mennesker, der vil sætte Sønderborg på landkortet. Det vil både styrke det lokale liv, men også byens andre uddannelsesinstitutioner, da der kommer flere elever til byen. Men AGS College er ikke bare mursten og sovepladser. Det er også et gennemarbejdet koncept, der kombinerer gymnasiets stærke faglighed med vores egen opskrift på en kombination af frihed og fællesskab.”

Samme stærke uddannelsestilbud fortsætter for alle

Alssundgymnasiet vil selvfølgelig stadig være for alle, og måske særligt dem, der er interesseret i at læse på en sportslinje, som kun AGS har fået lov af Undervisningsministeriet til at tilbyde i Sønderborg. Den kan i øvrigt – ligesom alle de andre studieretninger – kombineres med ELITE+ordningen, hvis man er Team Danmark-elev eller elitesportsudøver.

”Og så er vi fortsat et af landets mest markante sciencegymnasier,” slutter Jeppe Kraglund. ”Det er ikke bare noget, vi siger, men noget man kan se på andelen af vores elever, der vælger ud fra interesser inden for naturvidenskaben. Det er vigtigt for en by som Sønderborg med SDU og markante virksomheder, der er meget afhængige af, at der uddannes ingeniører i vores område”.