Spring til indhold

BACKUP Alssundgymnasiet Sønderborg

Find din retning

Scienceelev med reagensglas

Science i verdensklasse

Du får mere og bedre science på AGS.

Blandt andet har vi vores eget professionelle observatorium, som du kan få adgang til at styre hjemmefra på din computer!

Derudover har vi fødevarelab, sciencehus og samarbejde med flere lokale virksomheder.

Idrætselever med armene om hinanden på række

Idræt for alle - kun på AGS!

AGS er det eneste gymnasium i landsdelen med idrætsstudieretning med idræt. Det betyder dobbelt så meget idræt i dit skema hver uge.

Vi har to haller og et stort udendørsområde med bl.a. beachvolley og basket, og så samarbejder vi med Idrætshøjskolen Sønderborg.

Det er også på denne studieretning, hvor studieturen byder på masser adventuresport.

Samfundsfagselever i pænt tøj på trappe

Det skal give mening for dig!

På AGS har vi ofte besøg af af spændende gæster, der kan koble almindelig undervisning sammen med virkeligheden.

Eller kunne du tænke dig at være med i Det Europæiske Ungdomsparlament, hvor du kan møde andre unge fra hele verden med samme interesser - fx den grønne omstilling?

Pige, der synger i band

Musikken i dit liv

Spiller du et instrument, eller synes du bare, musik er fedt?

I musikklasserne på AGS kan du opleve et helt særligt sammenhold i klassen. Vi tilbyder et levende musikmiljø i trygge rammer, der styrker din evne til at turde at stå frem.

Her kan du spille i bands, synge i skolekoret og låne øvelokalet, når det passer dig!

Elever i Nice

Sprog åbner din verden

Lige meget hvad du en dag skal arbejde med, bliver sprog og formidling nogle af dine vigtigste redskaber.

På AGS vælger du selv, om du vil lære tysk, spansk eller fransk, men uanset hvad du vælger, lukker du døre op til en helt ny verden, du kan bruge nu og i fremtiden.

Sociale Medier

Følg os på SoMe

Pssst, du kan også finde os på Snapchat her: ags6400

AGS top 5

Her er fem ting, der kendetegner en stx-uddannelse på AGS. Du er altid velkommen til at tale med en studievejleder, hvis du vil vide mere, fx om uddannelsen passer til dine ønsker og krav.

AGS har den perfekte størrelse til et gymnasium. Masser af venner, spændende valgfag på tværs af klasser og mulighed for at samle alle ansatte og elever i vores store kantine, fx til fællessamlinger. Det ses også på vores elevtrivselsmålinger, hvor vi ligger helt i top.

Se filmene om AGS her

Science i verdensklasse med eget professionelt observatorium, eneste stx med idræt, levende samfundsfag, gang i musikken og gode resultater på sprogholdene. Her får du både de fleste og de bedste kort på hånden til din fremtid.

Prøv studieretningsvælgeren her

AGS er indrettet, så det er rart at være sammen. Her er ingen lange og kedelige gange, men helt nyrenoverede fællesområder. Her får du  forskellige sofasystemer til gruppearbejde, stillerum til fordybelse og diskussionsforum til klassedebatter. Musiklokalerne er også nye, og renoveringen af fitness og idrætsfaciliteterne er allerede lagt i kalenderen.

Lærerene og skolens øvrige personale er her for at hjælpe dig med at få tre spændende og lærerige år, der ruster dig bedst muligt til fremtiden og hjælper dig med at afklare, hvad du gerne vil. Derfor har vi også studievejledere, mentorer, læse- og matematikvejledere, der altid har tid til at tale med dig.

STX giver dig adgang til flest videregående uddannelser, og på AGS synes vi, at din studentereksamen skal give mest mulig mening for dig. Derfor kobler vi gerne det teoretiske med det praktiske og verden udenfor, hvilket betyder mange ekskursioner, besøg udefra og samarbejde med lokale institutioner og virksomheder.

Mød eleverne

Elev Anne Nissen

Anne Moos Nissen

Studieretning: Matematik, fysik og kemi

"Som de fleste nok ved, er gymnasiet perfekt indrettet til de naturvidenskabelige elever - men det vigtigste for mig er nok, at lærerne er så gode til at forklare tingene. Det giver en god fornemmelse at mærke, at man fagligt er godt med."

Idrætseleven Casper

Casper Fink

Studieretning: Idræt, biologi, kemi

"Det er superfedt, jeg i så høj grad kan blande idræt med mine andre gymnasiefag på idrætsstudieretningen. Det er jo både, fordi man har mere idræt i skemaet på AGS, men også fordi de andre fag tones efter det."

"Min idrætsklasse prioriterer at være sammen. Der er et virkelig godt sammenhold, hvor vi tit laver mange ting sammen."

Musikeleven Signe Geilager

Signe Geilager

Studieretning: Musik, engelsk

"For mig er det bedste ved musiklinjen to ting. For det første, at vi har et enormt hyggeligt og inspirerende undervisningsmiljø, uden at det på nogen måder bliver fjollet og useriøst. For det andet, at den musik, vi beskæftiger os med i undervisningen, ofte er den samme, som jeg selv hører og er interesseret i."

Se billederne

Nyheder

Følg med i livet på AGS.

Se alle nyheder her