Spring til indhold

Den første student og rektor hejser flaget

Det er altid med en særlig stolt følelse, man sætter huen med det røde bånd på hovedet, og måske i endnu højere grad, når man er den allerførste fra sit gymnasium til at gøre det.

Det oplevede Akaran Sivakumar i morges kl. 9.00, da han som den første fra AGS kom ud fra årets sidste eksamen i mundtlig matematik, som han har læst på A-niveau i den naturvidenskabelige studieretning.

Akaran blev uden for døren mødt af en stolt familie og mange lykønskninger, før han traditionen tro skulle hejse flaget på skolens plæne med rektor Jeppe Kragelund.

De øvrige studenter udklækkes resten af dagen og helt indtil onsdag, hvor alle de røde huer mødes på Rådhustorvet for at danse om Alspigen og se dem med 12-tallet i deres sidste eksamen ryge en tur i vandet.

I år dimitterer 132 studenter fra Alssundgymnasiet Sønderborg, der udover den naturvidenskabelige profil og de ekstra indsatser for de musikinteresserede elever også er det eneste STX-gymnasium i landsdelen, der kan tilbyde en studieretning med idræt.