Spring til indhold
Elev i COVID19-testcenter.

Elever glade for nyt testcenter på AGS

At gå i gymnasiet er bare ikke det samme, når man skal modtage virtuel undervisning på sit værelse hver eneste dag. Derfor er både Joshua og Mette fra d23 begejstrede for at være tilbage på AGS igen. Hverdagen er endnu ikke helt normal, men der er heldigvis igen mulighed for at møde sine kammerater på skolen.

Joshua i testcenter
Joshua fra d21 er glad for det nye testcenter på AGS. Det gør nemlig hverdagen både nemmere og mere tryg.

”Jeg er så glad for at stå op om morgenen og vide, at jeg skal ind og møde nogen og lave noget i stedet for at sidde alene på værelset,” fortæller Mette.

Det er nemlig igen blevet muligt for eleverne at møde op på gymnasiet, fordi eleverne skiftes til at bruge skolens faciliteter. Og for at det kan lade sig gøre, har gymnasiet oprettet sit eget testcenter, hvor både elever og lærere kan få lavet de såkaldte kviktest, altså antigentestene der på bare 15 min. giver en indikator på, om man er smittet med Covid19 eller ej.

”Det gør det simpelthen meget nemmere, når man kan testes her på gymnasiet,” fortæller Joshua. ”Og så føler man sig også mere tryg, når alle skal igennem systemet.”

AGS har oprettet et højeffektivt testcenter i skolens store hal, hvor flere klasser kan testes samtidigt. Eleverne skal selv udføre testen under supervision af skolens personale, og resultaterne bliver registeret i elevernes egen sundhedsjournal, som ved en almindelig antigen- eller PCR-test foretaget andre steder.

Joshua og Mette er begge på idrætsstudieretningen, og Joshua bemærker, at det faktisk også er lidt interessant selv at få lov at udføre testen. ”Ja, jeg synes faktisk, det er lidt spændende at se, hvordan den virker.”

Men det vigtigste er selvfølgelig at være tilbage i gymnasiet igen. ”Det er så fedt at have idræt med vennerne igen,” fortæller Joshua og pakker sin negative test sammen. En rigtig dag på gymnasiet venter.

Mette i testcenter
Mette fra d21 er i gang med at lave antigentesten på sig selv. “Det er faktisk rart at gøre det selv,” synes hun.