Fastholdelsespolitik
Faglig og social trivsel er vigtigt for gennemførelsen...
På Alssundgymnasiet ønsker vi at støtte den enkelte elev bedst muligt gennem uddannelsesforløbet.
Vores mål er at sikre, at vores elever trives fagligt og socialt, og at vi med en tidlig forebyggende indsats kan fastholde den enkelte eleven i sit ønske om at gennemføre uddannelsen og nå sit mål om at gennemføre en studentereksamen med bedst muligt resultat.
Vi har derfor udfærdiget en fastholdelsespolitik bestående af følgende:
- En samlet fastholdelsesstrategi for skolen
- En differentieret fastholdelsesindsats med en bred vifte at tiltag målrettet den enkelte elev.
- Klare rammer og regler for arbejdet med fravær og fastholdelse.
Fastholdelse og gennemførsel
Alssundgymnasiet Sønderborg arbejder systematisk og målrettet med fastholdelse og gennemførsel. Herunder nævnes nogle af de initiativer, som skolen har taget for at sikre en høj gennemførelse (og faglig og social trivsel).
- Der laves rystesammenaktiviteter i alle klasser ved skolestart i august. Til hver af de nye klasser knyttes både elev- og lærerguider.
- Der arrangeres 2-dags årgangs-hytteture i løbet af de første skoleuger i august for at styrke sammenholdet i de enkelte klasser og på de enkelte årgange.
- I forbindelse med den første fest “Introfesten” sidst i august afholdes der før festen teambuildnings-arrangementer på skolen med efterfølgende spisning, hvor skolen er vært. Herefter er der fest for alle elever.
- Ved studieretningsstart i studieretningsklasserne efter grundforløbet i 1. g arrangeres også aktiviteter, som har til formål at ryste de nye klasser sammen.
- På alle årgange arbejder skolen med mindset og motivationsfaktorer. Bevidsthed om egen indflydelse på undervisningen er en vigtig parameter for at trives i et fagligt fællesskab.
- Skolen har en politik for skriftlige afleveringer, som sikrer at manglende opgaver ikke fører til mistrivsel og frafald
- Det er skolens mål, at alle elever i løbet af deres gymnasietid har deltaget i et elevudvalg. Øget ejerskab til egen skole og indflydelse på egen skolegang øger trivslen.
- Hver anden ugen afholdes fællessamlinger, hvor alle elever mødes til fællessang, underholdning, informationer etc. for at styrke fællesskabet på tværs af klasser og årgange skolen.
- Studievejleder og kontaktlærere gennemfører i løbet af efteråret samtaler med 1. g-eleverne med henblik på at evaluere den enkelte elevs studiestart og kvalificere valget af studieretning.
- Klassekoordinatorer gennemfører formative evalueringssamtaler med alle 2. g og 3. g-elever med fokus på trivsel, fastholdelse og faglig udvikling.
- Der holdes møder om de enkelte klassers trivsel og fravær hver måned med deltagelse af uddannelsesleder og studievejleder. Hver 2. måned deltager også klassens koordinator.
Gennemførelsesprocenter
Herunder ses skolens gennemførelsesprocenter:
Tal er ikke renset for uundgåeligt frafald, som fx flytning til anden landsdel.
2019/2022: 88% (Landsgennemsnit: 82%)
2018/2019: 89% (Landsgennemsnit: 81%)
2017/2018: 89% (Landsgennemsnit: 79%)
2016/2017: 84% (Landsgennemsnit: 79%)
Det er glædeligt, at fuldførelsesprocenten er stigende (og generelt ligger højt i forhold til landsgennemsnittet).
Det afspejler fint skolens store arbejde med at skabe et trygt og godt undervisningsmiljø for den enkelte.
