Spring til indhold

Studieretningen biologi A, idræt B, kemi B

Dobbelt så meget idræt

Kombinér din studentereksamen med idræt og mød mange andre idrætsinteresserede på alle niveauer. På AGS får du dobbelt så mange idrætstimer i dit skema hver eneste uge.

Elev i kayak på studietur

Et unikt studieretningskoncept

Tre aktive år med idræt

I 1. g er der friluftstur med mountainbike, orienteringsløb, mad over bål og overnatning i naturen – en god måde at lære sine nye kammerater bedre at kende på, endda mens man lærer noget.

I 2. g  skal du glæde dig til adventure-studietur, hvor vi undersøger ekstremsporten med en fysiologisk og psykologisk forståelse af kroppens muligheder og begrænsninger. Prøv fx canyoning, klatring og rappelling i smukke og udfordrende landskaber.

I 3. g får du en ny slags friluftstur, fx med kanosejlads og feltundersøgelser, alt afhængig af klassens interesser og faglige fokus.

Double up på idræt

Kun på AGS

Du kan få idræt på B-niveau på andre gymnasier, men kun på AGS er det som studieretningsfag. Det mærker du med det samme, da du allerede fra 1. g vil få dobbelt så mange idrætstimer i dit skema, som fortsætter hele din gymnasietid. Hæver du blot idræt til B-niveau som valgfag, vil du først i 3. g få mere idræt ved at kombinere et C- og B-niveauhold.

Det betyder også, vi kan tilbyde dig flere ekskursioner og en unik idrætsfaglig studietur. Desuden giver studieretningen mulighed for at samarbejde med andre fag i både undervisningen og de flerfaglige forløb i alle tre år. Idrætsfaget i en studieretningsklasse er således med til at præge din studietid i langt højere grad end som valgfag i 3. g.

Sammenspil med biologi, kemi og fysik

Målbare resultater

AGS har de seneste år har opgraderet faciliteter og måleudstyr, så fagene kan arbejde bedre sammen. I samarbejdet med fysik arbejdes der fx med optimering af saltospringet i minitrampolin. Via highspeedkamera og et videoanalyseværktøj anvendes din viden fra fysik til at optimere saltospringet, og med kemi får du den nødvendige baggrundsviden til at forstå dine undersøgelsers resultater.

Venskabelig konkurrence og hyggelige dage

Flere stævner og konkurrencer

AGS deltager i flere stævner. Vi deltager som minimum altid i turneringer med fodbold, volleyball, håndbold og ultimate. Stævnerne er noget, du kan glæde dig til – her er altid godt humør og hyggelig stemning eleverne imellem på kryds og tværs af årgang og klasser.

Kom og vær med!

Opdateret undervisning og udvidede faciliteter

Unikt samarbejde i Sønderborg

Som idrætselev får du også flere fordele igennem et samarbejde med Humlehøjskolen og Idrætshøjskolen Sønderborg.  Vi udveksler både materialer og gode ideer, hvilket udvider både indholdet af undervisningen og idrætsfaciliteterne for dig. Tanken er at bygge bro mellem alle idrætsinteresserede generationer i Sønderborg. Du kan fx prøve ting som bueskydning, kajak og klatring, og du lærer en masse om idræt og formidling ved i udvalgte uger at samarbejde med yngre og ældre elever, der ligesom dig elsker idræt.