Spring til indhold

Studieretningen Samfundsfag A, Engelsk A

Udtryk din holdning!

Denne studieretning er for dig, der har en mening om samfundsforholdene og gerne vil forholde dig kritisk til de mange påvirkninger fra den engelsksprogede kultur, du udsættes for hver eneste dag.

Elever diskuterer politik

Udgangspunktet er din hverdag

Bliv bedre debattør

Samfundsfag og engelsk tager udgangspunkt i tidens aktuelle emner og dine egne erfaringer, fx når du lærer om velfærdssamfundet og udkants/vandkantsdanmark eller betydningen af YouTube, Twitter og Facebook for den amerikanske valgkamp.

Med den samfundsfaglige tilgang bliver du bedre rustet til at deltage i debatten, fx om flygtninge, social ulighed og kampen om magten, fordi fagene forklarer de bagvedliggende mekanismer i en stadig mere kompliceret, global verden.

Bliv europæisk verdensborger

Deltag i Det Europæiske Ungdomsparlament

Sprog og kultur forstås bedre, når man er der selv. Elever på studieretningen vil derfor få tilbudt at komme til et engelsktalende land på studietur, som fx kunne være England, Irland eller Gibraltar. Du får også mulighed for at deltage i arrangementer som Det Europæiske Ungdomsparlament, hvor mere end 20.000 unge fra 35 lande mødes og forvandles til delegerede i multinationale udvalg, der udarbejder beslutningsforslag til drøftelse i forsamlingen. Du kan læse mere om projektet her.

Klimapolitik og kulturelle påvirkninger

Fremtiden er din

Lige meget om emnet er global klimapolitik eller påvirkningen fra amerikanske film og tv-serier, vil engelsk og samfundsfag supplere hinanden helt naturligt i den daglige undervisning, hvor du ikke kun lærer om, hvordan omverdenen påvirker dig, men også hvordan du kan påvirke den.

Er du særligt interesseret i mennesker, er det oplagt at kombinere denne studieretning med valgfaget psykologi, hvor de samfundsmæssige perspektiver kan kobles til forståelsen af det enkelte menneskes tanker og handlinger. Men valget er selvfølgelig dit.