Spring til indhold

Studieretningen biologi A, kemi B

Science med praktisk tilgang

Er du interesseret i miljø, natur, genteknologi, lægemidler, forskning, eller hvordan kroppen fungerer, så er Biologi A, Kemi B-studieretningen lige noget for dig.

Biologi og kemi med praktisk niveau

Feltarbejde, miljøråd og events

Biologi-kemi er en studieretning med en praktisk tilgang, hvor du ikke kun sidder i klasseværelset og tager noter. AGS har tradition for at tage ud i felten, og vores beliggenhed med gåafstand til skoven og havet er derfor helt optimal. Det er også her, vi dissekerer organer, besøger et rensningsanlæg og økologiske landmænd samt deltager i BiologiOlympiaden.

Mange af eleverne fra denne studieretning er også aktive i AGS´ handlekraftige miljøråd, der både laver events og konkrete tiltag for skolens grønne omstilling.

Videnskaben giver dig bedre argumenter

Teori, der giver mening

På denne studieretning får du mulighed for at afprøve teorier i laboratoriet. I biologi kan du fx lave forsøg med din egen krop ved at måle stofskifte eller lungevolumen, og du får også mulighed for at se på, hvordan forskellige livsstile – fx kostvaner eller energidrikke – påvirker din sundhed.

I kemi lærer du om kemiske forbindelsers egenskaber, som bl.a. kan udnyttes i forbindelse med miljøforskning, bio- og nanoteknologi eller fremstilling af lægemidler.  Miljøkemien viser dig, hvordan mennesket og andre levende organismer påvirkes af kemikalier og giver dig et bedre grundlag for at diskutere brugen af dem.

Sammensæt din studieretning, som du vil

Valget er dit

Du kan selv vælge at præge din studieretning yderligere. Er du mest interesseret i at forstå menneskets indre, kunne psykologi være et fint supplement til biologi og kemi og dermed være den afgørende brik til at forstå, hvordan vi mennesker er skruet sammen.

Har miljøet fanget din interesse, kan samfundsfag bidrage til forståelsen af, hvilke politiske, økonomiske og samfundsmæssige udfordringer der kan opstå i forbindelse med at løse de globale miljøudfordringer.