Spring til indhold

Studieretningen bioteknologi A, matematik A, fysik B

Vær med til at løse fremtidens udfordringer

Biotek er for dig, der gerne vil arbejde på tværs af fagene for at finde løsninger på fremtidens udfordringer. Her kan du fx arbejde med udviklingen af medicin, bæredygtige kemikalier eller miljøvenlig energi.

Fremtidens lægemidler starter her

Få indblik i den nyeste forskning

Bioteknologi er en blanding af biologi, kemi, procesteknologi og ingeniørvidenskab, og lærerne på AGS har lavet biotek-temaerne, så du kan følge med i de seneste års udvikling inden for området. Det gør dig også i stand til at tage kritisk stilling til brugen af dem. I fremtiden bliver der nemlig særligt brug for folk, der også ved noget om de faglige områders etiske problemstillinger.

Undervisning, du kan tage med ud i verden

Fra Sønderborg Sygehus til Firenze

Her kan du tage fagene med i virkeligheden. Som biotek’er er du ofte på ekskursioner, hvor du med egne øjne kan se, hvad du en dag kan bruge din viden til. Det kunne fx være Biokemisk og Mikrobiologisk afdeling på Sønderborg Sygehus, et rensningsanlæg eller et økologisk landbrug. Når klassen skal på studietur, kunne et oplagt rejsemål være Firenze. Her kan du fx komme tættere på dyrkning af vin og olivenolie eller tage på anatomisk museum.

Gode sciencefaciliteter

Fødevarelaboratoriet

Fødevarelaboratoriet er én af de mange science-faciliteter på AGS, som biotekeleverne har stor glæde af. Her kommer du praktisk talt teorien ned i gryderne. Det kunne fx være bagning, ølbrygning eller produktion af yoghurt, som ikke bare smager godt, men også kan lære dig noget om fx kemiske processer og biologisk kendskab til enzymer.

Præsenter din pitch for medicinalfirmaerne

Drughunter

Det er også på biotekstudieretningen, du kan deltage i konkurrencer som ”Drughunter”, hvor AGS-elever har arbejdet med at finde løsninger til fremtidens fremstilling af lægemidler.

På billedet er det Emilie og Sarah, der fik oplevelsen af at præsentere deres ideer for Lundbecks koncerndirektør for forskning og udvikling.