Spring til indhold

Studieretningen Engelsk A, Spansk/Tysk/Fransk A, Latin C

Stor efterspørgsel på sproglige studenter

Hvis du er god til sprog og formidling, bliver du populær blandt fremtidens arbejdsgivere. Der er nemlig mangel på folk, der kan sprog.

Elev forklarer om sprog

Vejen til en større verden og et bedre arbejdsliv

Fremmedsprog gør en forskel

At lære nye sprog åbner din verden med det samme: Du kan tale med udenlandske venner på nettet eller besøge dem i din sommerferie – men måske endnu mere på længere sigt. Med et fokus på fordybelse i fremmedsprogene tilegner du dig en mere og mere efterspurgt kompetence i dansk erhvervsliv: at fremtidens medarbejdere kender til kulturer og sprog i andre lande end deres eget. Flere nye undersøgelser fra KU viser fx, at brede sprogkompetencer giver mere interessante arbejdsopgaver og en bedre karriere.

Elever tager selfie med flag til sprogdag

Forstå andre baggrunde end din egen

Gør din verden større

I gymnasiet skal du have engelsk og tysk, spansk eller fransk. Alle sprogfagene er dog meget mere end oversættelse og grammatik. De er også fag, der øger din forståelse for kultur i en bred forstand. Du lærer at forstå baggrunde for indvandring og integration, for politiske og økonomiske fællesskaber, og for at film, bøger og ikke mindst internettet gør verden både større og mindre på samme tid.

Vi er alle blevet verdensborgere, og det er mere end nogensinde før blevet nødvendigt, at vi forstår hinanden bedre.

Native Speakers-lærere

Kom tættere på svarene

Engelsk og amerikansk kultur kender vi alle så godt fra vores skærme, at vi måske næsten slet ikke vil kalde dem fremmede. Men hvor godt kender vi egentlig traditionerne, folkesjælen eller de nationalpolitiske bevæggrunde? Hvorfor forlod Storbritannien fx EU? Eller hvorfor vil vælgerne i en periode have en præsident som Barack Obama og i en anden Donald Trump? På AGS har vi flere lærere, der er “native speakers”, og derfor kan bringe dig endnu tættere på svarene.

Frankrig er Danmarks vigtigste handelspartner i Sydeuropa

Bonjour - mød Europa på fransk!

Kendskab til fransk sprog og kultur er vigtigt for dig, der vil ud at opleve verden eller ønsker at arbejde i en stor international virksomhed. I Europa taler man fransk i Frankrig, Belgien, Schweiz og Luxembourg, og uden for Europa tales sproget især i Asien og i Afrika. Det gør fransk kultur til en meget varieret og mangfoldig størrelse. Frankrigs indflydelse på den europæiske udvikling har desuden gjort fransk til et vigtigt sprog i organisationer som EU og FN. Og så er Frankrig Danmarks vigtigste handelspartner i Sydeuropa.

Brug det på ferien og resten af dit liv

Spansk kan bruges til alt og overalt

Du kender det måske fra Mallorca, men spansk er meget mere end det. Efter kinesisk er det faktisk blevet det mest talte sprog i verden. Det er modersmål i over 20 lande og tales i dag af ca. 450 millioner mennesker. Det latinske mindretal i USA vokser sig til en markant politisk magtfaktor, og de danske muligheder for vækst i særligt Sydamerika har fået øget opmærksomhed. Der er grunde nok til at lære spansk – og så er der en stor og underholdende kulturarv af bl.a. musik, folkefester og eksotiske traditioner at dykke ned i.

Skattene på den anden side af Autobahn

Tæt på dig og stor rækkevidde

Med tysk får du et sprog, der både ligger tæt på og har stor rækkevidde. Her møder du engagerede lærere og en undervisning, som byder på meget mere spændende kultur end den, man kan se fra motorvejen. Her skærpes din forståelse af unges muligheder i tysktalende lande, EU-politikken, neutraliteten, integrationen og miljøet. Med ubesværet tysk står du desuden med gode jobmuligheder på hånden inden for fx international handel, kommunikation, journalistisk eller andre studier i Tyskland.

Læs tyskstuderende Sigrids brev til AGS her

Hjælper dig med at forstå sprogenes logik

Latin findes stadig i din hverdag

Det tredje sprogfag i denne studieretning er latin.

Latin er – trods udbredte rygter om det modsatte – et ganske levende sprog, og dette ikke kun hos paven eller blandt læger. Dets ordforråd lever videre i alle de sprog, du taler. Faget giver dig både en uvurderlig støtte til at lære andre sprog og et enestående indblik i romersk kultur, som har påvirket stort set alt fra vores hverdag, fra politik til arkitektur, kunst og underholdning. Og ja, du vil selvfølgelig også kunne imponere både præsten og kæresten ved at citere Cæsar, Cicero og Catul på originalsproget.