Spring til indhold
AGS College front Illustration, Zeni Arkitekter

AGS College: frihed og fællesskab

Vi har igangsat udviklingen af et helt nyt kollegie, der skal bygges sammen med gymnasiet. Det nye AGS College kan stå klart allerede i 2024.

Forestil dig dine tre gymnasieår kombineret med et collegeliv, hvor du selv kan bestemme, hvornår du har brug for privatliv, og hvornår du vil hænge ud med vennerne. Det bliver til virkelighed allerede i 2026, når AGS College står færdigbygget på plænen ved siden af gymnasiet. Ideen er opstået ud fra et ønske om at kunne tilbyde muligheden for tre unikke gymnasieår, ikke kun for elever i Region Syd, men i hele Danmark og Nordtyskland.

AGS er det eneste gymnasium i landsdelen, der af Undervisningsministeriet har fået bevilling til at udbyde en studieretning med idræt, og i kombination med den historisk stærke scienceprofil – samt en yderst attraktiv beliggenhed –  vil AGS College kunne tilbyde noget helt unikt til fremtidige gymnasieelever, der ønsker noget særligt, både fagligt og socialt, i forbindelse med deres gymnasietid.

Hovedkonceptet bag arkitekturen i AGS College er fællesskab i ungeperspektiv, hvor der både er attraktive rum til at være sig selv og sammen med vennerne. Herunder kan du se illustrationerne af Zeni Arkitekter, der også har tegnet det nuværende AGS og derfor har videreført de bedste elementer og tanker om gymnasiets mange rum til fællesskab.

AGS College bygges i forlængelse af det nuværende gymnasium og har politisk opbakning fra Sønderborg Kommune.

Læs også nyheden om AGS College i Jydske Vestkysten her.

AGS College front Illustration, Zeni Arkitekter
AGS College - Køkken
AGS College - Illustration af kollegieværelse Zeni Arkitekter