Spring til indhold
Elever foran AGS

Høj social trivsel og stærkt læringsmiljø på AGS

Gymnasieleverne på Alssundgymnasiet Sønderborg er glade for at møde op på Grundtvigs Allé 86.

Igen, fristes man til at sige, for AGS ligger nemlig på samme høje niveau som tidligere år, viser Undervisningsministeriets seneste nationale trivselsundersøgelse. Det er gældende for alle væsentlige faktorer i undersøgelsen, som fx social trivsel og læringsmiljø.

”Vi er rigtig glade for, at tallene igen taler deres tydelige sprog i forhold til det allervigtigste: AGS-eleverne har det godt og synes om deres læringsmiljø,” siger rektor Jeppe Kragelund.

På ligeledes vanlig vis ligger AGS også på helt samme niveau som byens andre gymnasier, hvilket man jo kan glæde sig over på Sønderborgs vegne, mener rektoren også.

”Hvis man endelig ville, kunne man jo godt tage en enkelt graf ud og sige, at vi fx ligger højere i ”Læringsmiljø”, men forskellene i tallene er i virkeligheden så små, at det må betegnes som værende uden betydning. Jeg synes, vi skal være glade for det sunde studiemiljø, vi har opbygget i kommunen, som bl.a. skyldes et godt samarbejde med grundskolerne og kommunens fokus på vigtigheden af stærke uddannelsesinstitutioner.”

AGS er landsdelens eneste stx-gymnasium med sportslinje og ELITE+ordning og står som altid stærkt på science.

”Det nye er, at vi også har etableret et rigtig godt musikmiljø, som er noget, man lægger mærke til i byen, ligesom vi har styrket den samfundsfaglige linje med et udvidet Erasmus-samarbejde med europæiske gymnasier, som vi har udveksling med ud over den almindelige studietur,” afslutter rektoren.

Tilmeldingsfristen til ungdomsuddannelserne er 1. marts.