Spring til indhold
Elever holder bålhygge

Hygge med bål og snobrød på ”første skoledag”

Ventetiden har været lang, men i dag kunne 1.- og 2. g’erne for første gang siden nedlukningen i december vende tilbage til AGS.

Det var dog ikke bøger og undervisning, der ventede dem, men i stedet bål, snobrød og hygge på den store plæne rundt om skolen. Gymnasiet havde nemlig planlagt en dag med udelukkende socialt fokus for at byde eleverne velkommen tilbage.

”Jeg synes, det er rigtig fint, at skolen prioriterer det sociale frem for det faglige lige netop i dag,” fortæller Silas fra ms22. Han læser på musikstudieretningen og har ellers glædet sig meget til at komme tilbage og spille musik med klassekammeraterne, men det sociale underskud er efter flere måneder med udelukkende virtuel undervisning og samvær blevet så stort, at det er en lettelse at starte med at få lov til bare at tale med hinanden – i virkeligheden.

Jeremias fra hans klasse er enig. ”Jeg synes, det er godt med sådan et arrangement med bål og socialt samvær. Det er bare en rigtig hyggelig måde at starte op på igen. Og så skinner solen, så det kunne ikke være bedre.

3. g’erne skriver studieretningsprojekt derhjemme, hvilket har givet mulighed for at prioritere de to første årganges trivsel. Det glæder skolens rektor Jeppe Kragelund.

”Vi er meget glade for at få lov til at byde nogle af vores elever tilbage til skolen. Trivsel er fundamentet for læring, og derfor er det helt naturligt for os, at det er det, vi prioriterer først.”

I morgen og de kommende uger vil 1.- og 2. g’erne skiftes til at komme på skolen og modtage undervisning, der i stor udstrækning ligner den almindelige – dog med efterhånden særdeles velkendte coronarestriktioner.