Spring til indhold

Inspirerende NASA-ingeniør besøgte AGS

Gabe Gabrielle, der har arbejdet 17 år hos NASA som ”Engineering Programmer” besøgte i denne uge AGS med sit inspirerende foredrag om rummet, Kennedy Space Center og ikke mindst, hvordan man holder motivationen og begejstringen ved lige, både i sit arbejde og som menneske.

To Infinity and Beyond kalder amerikaneren sit oplæg med reference til figuren Buzz Lightyear fra Pixar-filmen ”Toy Story”, der altid ser hver en udfordring som en kærkommen lejlighed til at prøve kræfter med noget nyt. For sådan vil Gabe Gabrielle også gerne inspirere andre til at møde livet. Med nysgerrighed og glæde.

”I’ve never worked in my entire life. I’ve always had fun and so can you,” flød det sprudlende fra scenen. Man skal bare følge Gabes tre livsregler:

  1. Enjoy what you do
  2. Believe in yourself
  3. Do your best

Man behøver ikke være klog. Man skal bare være fast besluttet. Alle bør og kan gøre det, lød aforismerne, mens stemningsmættede videoer og billeder fra rumstationer, astronauttræningscentre og liftoffs rungede ud i AGS-kantinen.

”Jeg var altid en troublemaker,” fortsatte han. ”Jeg kunne ikke læse bøger i skolen, og mine forældre vidste ikke, hvad de skulle gøre ved mig. Men det vidste jeg første gang, jeg så en rumraket flyve op i himlen.”

Gabe Gabrielle har vundet flere formidlingspriser for sit inspirerende arbejde med elever verden over – og sluttede helt i sin entusiastiske ånd med at invitere alle på pizza i sit hjem i Florida.