Spring til indhold

Elevudvalg og frivillige aktiviteter

På AGS er der flere forskellige frivillige aktiviteter samt elevstyrede udvalg, der er med til at gøre gymnasiet til elevernes skole. Der er også plads til dig.

AGS samlet på plænen

Sæt dit præg på skolen

Elevrådet bliver hørt

Hej, vi er elevrådet på AGS! Du er også meget velkommen. I starten af året afholder vi en hyttetur for at ryste os alle sammen og få et godt fællesskab. Til jul holder vi en årlig julefrokost, hvor vi spiser sammen og har en hyggelig aften. Elevrådet fungerer som vores talerør, og vi har derfor noget at sige i de forskellige ledelsesorganer. Lærerne og ledelsen er ofte åbne over for vores idéer, når vi kommer med forslag, og de hjælper os også med at få idéerne gennemført.

Elevrådet er medlem af Danske Gymnasieelvers Sammenslutning (DGS), som er elevrådenes og elevernes organisation i Danmark. Vi håber, du har lyst til at være med!

Turneringer og hyggeboldspil

Frivillig idræt

Idrætslærerne og eleverne går ofte sammen om at arrangere AGS-turneringer i fx volleyball, fodbold, basketball eller beachvolley – her kan du som elev også være med til at vælge og igangsætte. Lærerne stiller altid op med et hold til de interne turneringer – men vinder sjældent 😀

Vi laver også mindre arrangementer som idrætsfredage, hvor man har mulighed for at komme i hallen til boldspil for hyggens skyld. Her kan du også som elev komme med forslag og tage initiativ til det, du har lyst til.

Syng det ud!

AGS-koret for alle

En af de populære frivillige aktiviteter er koret, hvor musiklæreren Yavar byder alle indenfor til en hyggelig eftermiddag med sangstemmerne sat til maks. gas – også selvom man ikke har tænkt sig at stille op i X-factor. For det handler mest om den gode stemning, som musikken giver, når man er sammen om den.

Eleverne skaber grøn handling

Klimarådet på AGS

Hej, vi er klimarådet på AGS – dem, der har lyst til at gøre en forskel for klimaet med udgangspunkt i vores skole. Vi samles cirka to gange om måneden og har også en kontaktlærer tilknyttet, der kan hjælpe os med det meste – men rådet helt elevstyret, og alle beslutninger bliver taget sammen. Vi står bl.a. for at arrangere de Fem Fede Dage med fokus på klimaet, hvor vi sætter fokus på miljøet igennem små sjove happenings og slutter af med festfredag. Ugen byder bl.a. på konkurrencer, tøjmarked og en hel dag uden elektronik.

Som medlem af miljørådet har du mulighed for at deltage i forskellige konferencer rundt omkring i landet, hvor du kan få nye ideer, som kan gøre AGS til en grønnere skole. Vi håber, du vil være med!

Slip kreativiteten løs

Fri billedkunst

Til frivillig billedkunst har du muligheden for at bruge skolens værksted og materialer, og underviseren kan vejlede dig igennem dine helt egne projekter, hvis du har brug for hjælp. Du kan vælge at arbejde sammen med andre eller lade dig inspirere af underviserens forslag. Croquis er et af tilbuddene, som måske også kan inspirere dig til at deltage i den landsdækkende Körners kunstkonkurrence, hvor tidligere AGS’ere har klaret sig flot. På billedet ses Emma, der igennem konkurrencen fik mulighed for at udstille sit værk på Vejle Kunstmuseum.