Spring til indhold

Mogens Winther Observatoriet på AGS

Kom med ud i rummet

AGS er et af de eneste gymnasier i landet, hvor du kan benytte et professionelt observatorium - og det kan ovenikøbet fjernstyres fra din computer.

Prisvindende projekter med observationer fra teleskopet

Astronomi i nye højder

På AGS kan du vælge astronomi som valgfag. På bare 10 min. kan du lære, hvordan man betjener det store teleskop, og så kan du faktisk selv bestemme, hvornår du vil observere nattehimlen, og hvad du vil tage billeder af.

Nogle elever vælger at benytte teleskopet til at skrive deres større skriftlige opgave (SRP) ud fra de billeder, de selv har taget. Flere af elevernes billeder er blevet brugt i bøger, tidsskrifter, tv-indslag og prisvindende projekter for unge forskere.

Se nogle af dem her.

Vær med til at formidle viden

Universet Direkte på TV2

Som science-elev på AGS kan du også være med til formidle viden om naturvidenskab til et yngre publikum. Vi arbejder bl.a. sammen med folkeskoler og Danfoss Universe, men det kan også være på tv, som da AGS var inviteret ind til “Universet Direkte” på TV2, der dykker ned i videnskaben bag julekalenderen “Kometernes jul”. Her forklarede eleverne Anette og Camilla om billederne fra teleskopet, og om hvordan man selv kan lave sit eget kamera til observation af Solen.

Se indslaget på YouTube

Astronomilærere på AGS

Læreren Michael Lentfer Jensen

Michael Lentfer Jensen

Fysik, astronomi, matematik

mj@ags.dk

Læreren Martin Glitrup

Martin Glitrup

Fysik, astronomi, informatik, IT-vejleder

mg@ags.dk