Spring til indhold

Ungdommens klimafolkemøde på AGS

Klimafolkemøde for skole- og gymnasielever

AGS inviterer igen 8.-10. klasserne til en lærerig og inspirerende dag fredag 1. september 2023, hvor der bliver fuld fokus på bæredygtighed og handling! Følg med på denne side.

Klima og bæredygtighed med ja-hat på

Sammen er vi grønnere

På Ungdommens Klimafolkemøde får eleverne mulighed for at forholde sig til og diskutere klima- og bæredygtighed. Vi har fokus på handlingsperspektivet og forskellige og anderledes vinkler på klima- og bæredygtighed. Det bliver en inspirerende, lærerig og sjov dag, hvor håbet og ja-hatten er i centrum. Der skal være fokus på de små skridt – hvad den enkelte, skolen og samfundet kan gøre, samt effekten af det vi gør. Altså fokus på klima og bæredygtighed i det nære og lokale miljø.

Fokus på handling

Klima og bæredygtighed med ja-hat på

Det overordnede formål med Ungdommens Klimafolkemøde på AGS er at give eleverne mulighed for at forholde sig til og diskutere klima- og bæredygtighed.  Vi har fokus på handlingsperspektivet og ønsker at bidrage med anderledes vinkler på klima- og bæredygtighed og afholde en sjov og inspirerende dag, hvor det er håbet og ja-hatten, der er i centrum og ikke de dystopiske fortællinger. Der skal være fokus på de små skridt – hvad vi kan gøre selv, hvad vi gør her på skolen, samt effekten af det vi gør. Altså fokus på klima og bæredygtighed i det nære og lokale miljø.

Samfundsfag- eller naturfagslærer i grundskolen?

Klimadag på AGS fredag 1. september 2023

Ungdommens Klimafolkemøde er elevernes folkemøde, og derfor er elevaktivering og elevinvolvering omdrejningspunktet for arrangementet. Det specifikke program er under planlægning, men I vil med stor sikkerhed møde oplægs- og workshopholdere, der involverer forskere, politikere, virksomheder og andre organisationer.

Samfundsfag- eller naturfagslærer i grundskolen?

Tilmeld jer her

Brug folkemødet som et element i din undervisning enten før, under eller efter et forløb om f.eks. Globalisering og Demokrati i samfundsfag, eller i forbindelse med afviklingen af et fællesfagligt fokus forløb i naturfagene om Bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan. Besøget kan du desuden også vælge at bruge i dine opgivelser til afgangsprøven. Du er naturligvis velkommen, uanset hvilke fag du underviser i. Kunne du og din klasse tænke jer at være med til en sjov dag på AGS og samtidig være med til at sætte den grønne dagsorden for Sønderborg og Danmark?

Program og tilmeldingslink er under udarbejdelse – følg med på siden her

Sidste års folkemøde på AGS

Billeder fra 2022

Her kan du se billeder af alle aktiviteterne fra sidste års folkemøde, hvor eleverne kunne opleve elevproducerede musiknumre, støtteaktioner, foredrag, optrædener, debatter, levende slanger og meget mere.

Se billederne her

Følg med i liveopdateringer fra skolens solcelleanlæg

Så meget CO2 har vi sparet miljøet for

Som et led i gymnasiets aktive grønne politik har AGS investeret i et større solcelleanlæg, der er installeret på idrætsbygningens tag. Udover at producere bæredygtig grøn strøm til hele skolen kan eleverne også live følge med i, hvor meget der produceres, og ikke mindst hvor meget CO2 anlægget har sparet. Se livefeedet i linket.

Se beregneren her